• Unieke kunstwerken
  • Rechtstreeks van de kunstenares
  • Te bezichtigen in het atelier

Mijn verhaal

Het moment van mijn eerste penseelstreek op het doek, gaf het gevoel van thuiskomen.

Ik ben Gerrie Mathijssen, geboren in 1973, en betrad pas in 2011 het podium van de kunstwereld.

Als autodidact, gedreven door een ongeëvenaarde passie, ontdekte ik mijn roeping toen ik voor het eerst een penseel op het doek zette. Het was een moment van thuiskomen, een moment waarop mijn artistieke reis een definitieve richting vond.

 

In mijn artistieke reis koos ik ervoor om de schoonheid van dieren te belichten. Maar niet zomaar dieren; ik koos ervoor om elk dier individueel te portretteren, groot op het doek, met een serene en vaak donkere achtergrond die de aandacht volledig richt op de indrukwekkende schoonheid van het dier.

 

Mijn artistieke reis werd gekenmerkt door een onvermoeibare drang naar perfectie. Zonder formele kunstopleiding koos ik ervoor mijn eigen pad te bewandelen, bang om beïnvloed te worden door externe krachten die mijn unieke visie zouden kunnen vertroebelen. In plaats daarvan dook ik diep in de wereld van het schilderen, gedreven door een onstuitbare passie om mijn vaardigheden te ontwikkelen en mijn eigen stijl te definiëren.


Liefde voor dieren

Het schilderen van dieren met olieverf wordt al snel een obsessie. Met kleine penselen breng ik laag na laag aan, elke penseelstreek doordrenkt met zorgvuldige aandacht en liefde. Het resultaat is indrukwekkend; de dieren lijken tot leven te komen op het doek, hun eigenzinnige karakters vastgelegd in elke penseelstreek.

 

Maar mijn werk gaat verder dan alleen technische perfectie. Mijn liefde voor dieren is grenzeloos en elk portret weerspiegelt die diepe verbondenheid. Voor mij zijn dieren niet alleen onderwerpen om te schilderen; het zijn individuen, elk met hun eigen persoonlijkheid en unieke schoonheid die ik via mijn schilderijen wil onthullen.

 

Om deze diepe verbondenheid te versterken, ontmoet ik elk dier dat ik schilder persoonlijk. Ik observeer hun gedrag, bestudeer hun kenmerken en laat me inspireren door hun eigenzinnige persoonlijkheden. Het resultaat is een reeks portretten die niet alleen de uiterlijke kenmerken van het dier vastleggen, maar ook hun innerlijke essentie en karakter.

 

Elk schilderij krijgt een naam, niet zomaar een label, maar een uitdrukking van de relatie tussen mij en mijn onderwerp. Zoals een oude vriend die een bijzondere plaats in mijn hart inneemt, krijgt elk dier een naam die past bij zijn persoonlijkheid en uitstraling. Een naam voor elk karakteristiek dier dat ik vast heb gelegd op het doek, zoals Lilly de koe of Divo de Monniksgier. Deze namen zijn meer dan alleen woorden; ze zijn een uitdrukking van verbondenheid en respect, vastgelegd in verf en passie.


Kunstverbinding

De bekendheid van mijn werk heeft zich verspreid, niet alleen in mijn thuisland, maar ook ver daarbuiten. Mijn schilderijen vinden hun weg naar kunstverzamelaars en dierenliefhebbers over de hele wereld, die geraakt zijn door de diepgang en schoonheid van mijn werk. Tot een paar jaar geleden exposeerde ik regelmatig op kunstbeurzen en andere evenementen in Nederland en België.

 

Hoewel ik nog steeds vaak gevraagd word voor tentoonstellingen en evenementen, heb ik ervoor gekozen om mijn atelier uit te breiden, waar ik mijn kunst nu permanent tentoonstel. Het is een gezellige, ongedwongen plek waar iedereen welkom is.

 

Voor mij is het atelier niet alleen een plek om te werken, maar ook een heiligdom waar ik mijn creatieve visie tot leven kan brengen. De serene omgeving van mijn atelier biedt me de ruimte en inspiratie om mijn diepste emoties en verbindingen met de dierenwereld tot uitdrukking te brengen.

 

Ik geniet van het contact met mijn verzamelaars en fans, die mij inspireren en motiveren om door te gaan met mijn artistieke reis. Hun enthousiasme en waardering voeden mijn creatieve geest en stimuleren me om nieuwe hoogten te bereiken in mijn werk. Door hun liefde voor mijn kunst voel ik me verbonden met een groter geheel, een gemeenschap van gelijkgestemde zielen die dezelfde passie delen voor de schoonheid van de dieren en de kracht van kunst.

Voor speciale gelegenheden maak ik een uitzondering.

Deze bijzondere momenten zijn voor mij een kans om mijn werk tentoon te stellen op unieke en betekenisvolle locaties buiten mijn atelier, die mijn hart veroveren. 

 

Of het nu gaat om een historisch pand doordrenkt van geschiedenis, of een moderne kunstgalerij die mijn werk op een innovatieve manier presenteert, voel ik me vereerd om deel uit te maken van deze unieke ervaringen.

 

Wil je op de hoogte blijven van deze speciale exposities? Bezoek dan regelmatig mijn website, waar ik updates plaats over komende evenementen en exposities. Of wordt lid van Gerrie's collectors club, zodat je per e-mail op de hoogte wordt gehouden.

 

Bovendien, als je zelf een bijzondere locatie hebt waar je graag mijn kunst zou willen tentoonstellen, voel je vrij om contact met mij op te nemen. Ik sta altijd open voor nieuwe mogelijkheden en ben benieuwd naar jouw ideeën.


Voor mij is kunst niet alleen een vorm van expressie; het is een manier van leven, een reis van zelfontdekking en creatieve exploratie. 

 

Mijn schilderijen zijn meer dan alleen beelden op een doek; ze zijn een venster naar de ziel van de natuur, een eerbetoon aan de tijdloze schoonheid van de dierenwereld. 

 


Ga naar:

Stuur een berichtje

Voel je vrij om een berichtje te sturen

met vragen, opmerkingen of om een afspraak te maken.