VERKOCHT

Vorige Artikel 16 van 42 Volgende

“Protect them”

Artikelnummer: Protect them - 150x100cm - olieverf
  • 150x100 cm (59x39,4 inches)
  • Origineel, handgeschilderd kunstwerk
  • Olieverf op linnen
  • 2019

Wanneer ik aan een nieuw schilderij begin, wil ik alles weten over het dier dat ik ga schilderen. Maar over de neushoorn waren het geen prettige dingen die ik las en zag. Deze neushoorns worden op een gruwelijke wijze om het leven gebracht door stropers. Alleen voor de hoorn op hun neus. Ik was geschokt hoe wreed mensen kunnen zijn.

Maar ik las ook veel over de andere mensen. De mensen die er alles aan proberen om deze prachtige dieren te beschermen. Daarom heb ik besloten om 50% van de opbrengst van dit schilderij te doneren aan 1 van deze organisaties die zo hun best doen om de neushoorns te beschermen.

Ik heb gekozen voor The Rhino Orphanage  een organisatie in Zuid Afrika die kleine neushoorns helpt die geen moeder hebben die voor hun zorgen. Meestal zijn de moeder neushoorns omgebracht door stropers en hebben deze weesjes een flink trauma opgelopen. Alweer een tijd geleden  zag ik een documentaire door Floortje Dessing over deze prachtige organisatie. Het heeft mij echt geraakt hoe deze mensen voor die kleine neushoorns zorgen en ze beschermen tegen de stropers.


 "Protect them" is niet meer beschikbaar. Het schilderij heeft een nieuw thuis gevonden bij een heel lief echtpaar. Het echtpaar heeft  een speciale band met neushoorns en ook met The Rhino Orphanage. Beide hebben ze met deze prachtige dieren mogen werken in Zuid Afrika. Een betere plek voor dit schilderij kan ik mij niet wensen.

Het is zo fijn om te weten dat met deze neushoorn, andere neushoorns geholpen kunnen worden.

"Ik heb €1500 aan The Rhino Orphanage gedoneerd"

 

Wil je meer weten over deze prachtige organisatie?

Neem dan een kijkje op hun website:

The rhino orphanage

 

 


Wil je graag meer informatie over de beschikbare originele schilderijen? Klik dan hier

© 2022 - 2023 Gerrie Mathijssen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel